Albirea dentară – Clinicile stomatologice DentNow

Albirea dentară

Cât de invazivă este albirea dentară?

Când vorbim de albirea dinților în cabinet, există 2 tipuri de substanțe folosite: peroxid de carbamidă și peroxid de hidrogen. Dintre cele două, peroxidul de hidrogen este mai invaziv asupra structurii dure dentare (deși este mai eficient). Peroxidul de carbamidă cu concentrație redusă este atât de “blând”, încât nu irită nici măcar gingia.

Cât costă o albire dentară?

De regulă, albirea dentară este scumpă în clinicile dentare deoarece este utilizat peroxidul de hidrogen (care are costuri ridicate). Însă noi folosim peroxid de carbamidă 16%, astfel încât am reușit să scădem costul unei albiri minim invazive în cabinet la doar 390 de lei. Este important de menționat că este obligatorie realizarea igienizării dentare înainte de albirea dentară.

Cine nu e potrivit pentru o albire dentară?

Într-adevăr, există pacienți care nu sunt potriviți pentru albire dentară – însă astfel de situații sunt destul de rare. Cazurile în care nu recomandăm albirea dentară sunt: pacienți cu smalțul subțire și fragil și pacienți care au plombe la nivelul dinților frontali (deoarece vor ieși în evidență) – însă pot solicita schimbarea plombei după albire și astfel putem realiza albirea.

Ce se întămplă după albire

După albirile cu peroxid de hidrogen, de multe ori apar dureri dentare pentru că dinții sunt sensibili. Dar după peroxidul de carbamidă, care nu atacă structura smalțului dentar, pacientul nu resimte disconfort după albire sau acesta este de o intensitate foarte scăzută. Dinții se albesc cu pâna la 8 nuanțe după albirea cu perioxid de carbamidă.

×

 

Salut!

Dr. Gabi Toma aici, cu ce te pot ajuta?

× Ne poți scrie direct pe WhatsApp.