Ce trebuie să fac după o albire dentară? – Clinicile stomatologice DentNow

Ce trebuie să fac după o albire dentară?

Albirea dentară este o procedură des utilizată pentru a îndepărta petele și decolorările de pe dinți, astfel încât aceștia să arate mai albi și mai luminoși. Este important să urmezi câteva indicații după o astfel de procedură pentru a menține efectele acesteia și a preveni orice disconfort sau probleme dentare.

Indicații după albirea dentară:
1. Evită alimentele și băuturile colorate – După o albire dentară, este important să eviți consumul de alimente și băuturi care pot păta dinții. Acest lucru include cafeaua, ceaiul negru, vinul roșu și alte produse care conțin coloranți puternici. De asemenea, ar trebui să eviți fumatul, deoarece tutunul poate provoca pete pe dinți și poate compromite efectele albirea dentară.
2. Evită alimentele și băuturile fierbinți și reci – După o albire dentară, dinții tăi pot deveni mai sensibili la temperaturile extreme. De aceea, este important să eviți alimentele și băuturile fierbinți sau reci timp de câteva zile după procedură.
3. Folosește o pastă de dinți pentru dinți sensibili – Dacă experimentezi sensibilitatea dinților după albirea dentară, ar trebui să folosești o pastă de dinți specială pentru dinții sensibili. Există două tipuri: pastă de dinți care acționează prin blocarea tubulilor dentinari și pastă cu efect desensibilizant, care amorțește nervul. 
4. Vizitează regulat medicul stomatolog – După o albire dentară, este important să vizitezi medicul stomatolog la intervale regulate pentru a verifica starea dinților tăi.
5. Menține igiena orală adecvată – Pentru a menține efectele albirii dentare este important să ai o igienă orală adecvată. Acest lucru include perierea dinților de cel puțin două ori pe zi, utilizarea aței dentare și folosirea dușului bucal..

×

 

Salut!

Dr. Gabi Toma aici, cu ce te pot ajuta?

× Ne poți scrie direct pe WhatsApp.