Ce trebuie să fac după o albire dentară? – Clinicile stomatologice DentNow

Ce trebuie să fac după o albire dentară?

Albirea dentară este o procedură comună utilizată pentru a îndepărta petele și decolorările de pe dinții tăi, astfel încât aceștia să arate mai albi și mai luminoși. Este important să urmezi câteva indicații după o astfel de procedură pentru a menține efectele acesteia și a preveni orice disconfort sau probleme dentare. De asemenea, trebuie să fii conștient de contraindicațiile înainte de a te decide să faci o albire dentară.

Indicații după albirea dentară:
1. Evită alimentele și băuturile colorate – După o albire dentară, este important să eviți consumul de alimente și băuturi care pot păta dinții. Acest lucru include cafeaua, ceaiul, vinul roșu, sarea de soia și alte produse care conțin coloranți puternici. De asemenea, ar trebui să eviți fumatul, deoarece tutunul poate provoca pete pe dinți și poate compromite efectele albirea dentară.
2. Evită alimentele și băuturile fierbinți și reci – După o albire dentară, dinții tăi pot deveni mai sensibili la temperaturile extreme. De aceea, este important să eviți alimentele și băuturile fierbinți sau reci timp de câteva zile după procedură.
3. Folosește o pastă de dinți sensibilă – Dacă experimentezi sensibilitatea dinților după albirea dentară, ar trebui să folosești o pastă de dinți specială pentru dinții sensibili. Aceasta va ajuta la reducerea disconfortului și la protejarea dinților împotriva deteriorării.
4. Vizitează medicul dentist regulat – După o albire dentară, este important să vizitezi medicul dentist la intervale regulate pentru a verifica starea dinților tăi și a identifica orice probleme dentare care pot apărea.
5. Menține igiena orală adecvată – Pentru a menține efectele albirea dentară și pentru a preveni orice probleme dentare, este important să ai o igienă orală adecvată. Acest lucru include perierea dinților de cel puțin două ori pe zi, utilizarea aței dentare și clătirea gurii cu apă.

Contraindicații pentru albirea dentară:
1. Dinții cariați sau deteriorați – Dacă ai dinți cariați sau deteriorați, trebuie să tratezi aceste probleme înainte de a face o albire dentară.
2. Gingivită sau alte probleme ale gingiilor – Dacă ai gingivită sau alte probleme ale gingiilor, trebuie să tratezi aceste probleme înainte de a face o albire dentară. Albirea dinților poate agrava problemele gingiilor și poate duce la durere și discomfort.

×

 

Salut!

Dr. Gabi Toma aici, cu ce te pot ajuta?

× Ne poți scrie direct pe WhatsApp.