Ce se întâmplă la o consultație? – Clinicile stomatologice DentNow

Ce se întâmplă la o consultație?

Prima etapă – oglinda dentară

Medicul stomatolog va realiza așa numita “oglindă dentară”. Se va uita la toți dințișorii și va nota în fișă statusul fiecăruia – dacă există carii, dinți lipsă, sau probleme la nivelul gingiei. Tot acum, medicul va face analiza părților moi (buze, limbă, obraji) pentru a se asigura că sunt sănătoase. 

VEZI CUM ARATĂ O CONSULTAȚIE ÎNTR-UN VIDEO

A doua etapă – camera intraorală

După ce medicul a văzut situația dinților, e timpul ca și pacientul să vadă îndeaproape ce se întâmplă cu fiecare dinte în parte. Acest lucru este posibil cu ajutorul camerei intraorale, care mărește imaginea de până la 10 ori și o transpune într-un monitor care stă în fața pacientului.

VEZI CUM ARATĂ O CONSULTAȚIE ÎNTR-UN VIDEO

A treia etapă – fotografiile profesionale

Urmează înregistrarea fotografică a cazului cu un aparat profesional și oglinzi speciale. Realizăm fotografii pentru arcada superioare, arcada inferioare și pentru ocluzie (mușcătură). Facem acest lucru deoarece cazul medical este discutat, de regulă, de mai mulți colegi din echipa multidisciplinară (17 medici generaliști și specialiști), iar fotografiile ne ajută să vedem situația clinică a pacientului.

VEZI CUM ARATĂ O CONSULTAȚIE ÎNTR-UN VIDEO

A patra etapă – amprenta digitală

După partea de fotografiere, urmează scanarea dinților – a celor două arcade dentare și a ocluziei (mușcăturii). Cu ajutorul scannerului intraoral, realizăm câteva mii de fotografii ale dinților care sunt unite cu ajutorul inteligenței artificiale într-o singură imagine a arcadei/ocluzie. Prin această amprentă digitală, avem situația dinților pe termen nelimitat, astfel că în cazul unei fracturi/dsitrugeri carioase a unui dinte, vom avea replica fidelă pentru restaurarea protetică.

VEZI CUM ARATĂ O CONSULTAȚIE ÎNTR-UN VIDEO

După consultație – plan tratament

Pacientul primește pe mail fotografiile și fișierele aferente scanării intraorale. După consultație, odată ce avem în dosarul electronic al pacientului și radiografia panoramică, echipa medicală concepe planul de tratament. Credem în puterea specialistului, astfel că fiecare pacient este, de regulă, tratat de mai mulți medici, în funcție de specializare. În următoarea ședință, planul de tratament este prezentat pacientului.

Primele tratamente – igienizare și albire

Odată ce au fost rezolvate urgențele dentare (dacă au existat), următoarea ședință este igienizarea cu tehonologia elvețiană Guided Biofilm Therapy (poți să dai click să vezi ce implică). În contextul în care situația dentară permite, se realizează și albire dentară minim invazivă (poți să dai click să vezi ce implică).

×

 

Salut!

Dr. Gabi Toma aici, cu ce te pot ajuta?

× Ne poți scrie direct pe WhatsApp.