DE CE NU TREBUIE SĂ AMÂNI INSERAREA IMPLANTURILOR: – Clinicile stomatologice DentNow

DE CE NU TREBUIE SĂ AMÂNI INSERAREA IMPLANTURILOR:

Există mai multe motive importante pentru care nu ar trebui să amâni inserarea implanturilor dentare dacă acest tratament a fost recomandat de către dentistul sau specialistul în implantologie orală. Iată câteva dintre motivele cheie:

  1. Menținerea sănătății bucale: Dacă ai pierdut un dinte sau mai multe dinți, inserarea implanturilor dentare poate ajuta la menținerea sănătății generale a cavității bucale. Dacă lasi locul dintelui lipsă necompletat, pot apărea probleme precum migrația dinților vecini, schimbări în alinierea dinților și probleme de mușcare și mestecare.
  2. Prevenirea resorbției osoase: Atunci când un dinte este pierdut, osul care susține dintelui (osul alveolar) începe să se resoarbă sau să se subțieze în zona respectivă. Inserarea unui implant dentar poate stimula osul și împiedica acest proces de resorbție osoasă. Cu cât amâni inserarea implantului, cu atât osul poate suferi mai multe modificări.
  3. Estetica facială și a zâmbetului: Dacă lipsește un dinte vizibil în zona din față a gurii, poate afecta aspectul feței și a zâmbetului tău. Inserarea unui implant dentar poate contribui la menținerea aspectului natural al zâmbetului și la prevenirea problemelor estetice.
  4. Funcționalitatea corectă a cavității orale: Dinții lipsă pot afecta funcționalitatea corectă a cavității orale. Inserarea implanturilor dentare poate ajuta la restabilirea funcționalității normale, permițându-ți să mesteci, să vorbești și să muști cu eficiență și confort.
  5. Economie pe termen lung: Deși costul inițial al inserării implanturilor poate părea mai mare decât alte opțiuni de înlocuire a dinților, aceasta poate fi o investiție pe termen lung în sănătatea bucală și în evitarea unor probleme dentare mai grave și mai costisitoare în viitor.
  6. Durabilitate și stabilitate: Implanturile dentare oferă o soluție durabilă și stabilă pentru înlocuirea dinților. Acestea pot rezista o viață întreagă cu îngrijire adecvată și oferă o stabilitate mai bună decât alte opțiuni de înlocuire a dinților, cum ar fi protezele.
  7. Rezolvarea problemelor de masticație: Dacă ai dificultăți în mestecarea alimentelor din cauza dinților lipsă, inserarea implanturilor dentare poate rezolva aceste probleme și poate permite o masticație eficientă, contribuind la o alimentație sănătoasă.

În concluzie, amânarea inserării implanturilor dentare poate duce la deteriorarea sănătății bucale, la pierderea funcționalității și a aspectului natural al zâmbetului și poate necesita tratamente mai complexe și costisitoare în viitor. Este important să discutați cu un dentist sau un specialist în implantologie orală pentru a determina cea mai bună opțiune pentru situația dumneavoastră și pentru a începe tratamentul la timp.

×

 

Salut!

Dr. Gabi Toma aici, cu ce te pot ajuta?

× Ne poți scrie direct pe WhatsApp.