De ce se rup brackeții aparatelor dentare? – Clinicile stomatologice DentNow

De ce se rup brackeții aparatelor dentare?

Aparatele dentare sunt dispozitive medicale care ajută la corectarea problemelor de aliniere a dinților și a maxilarelor. Acestea sunt formate dintr-un sistem de brackeți, fire și inele, care sunt atașate pe dinți și pot fi ajustate în timp pentru a obține un zâmbet perfect. Cu toate acestea, brackeții se pot rupe și necesita reparatii, ceea ce poate fi o problemă incomodă pentru cei care poartă aparatul dentar. În acest articol, vom discuta câteva dintre cauzele comune pentru care se rup brackeții aparatelor dentare.

Una dintre cauzele comune pentru care se rup brackeții este alimentația. Alimentele dure, cum ar fi merele, carnea sau nucile, pot pune presiune asupra aparatului dentar și pot duce la ruperea brackeților. De asemenea, alimentele lipicioase sau gumă de mestecat pot fi dificil de curățat de pe aparatul dentar și pot deteriora brackeții.

O altă cauză pentru care se pot rupe brackeții este traumatismul fizic. Sporturile de contact sau accidentele pot provoca impactul asupra aparatului dentar, provocând astfel ruperea brackeților. În plus, obiceiurile vicioase, cum ar fi mușcatul unghiilor sau utilizarea dinților pentru a desface obiecte, pot cauza și ele ruperea brackeților.

O igienă orală necorespunzătoare poate duce, de asemenea, la ruperea brackeților. Dacă nu se curăță dinții și aparatul dentar în mod regulat și în mod corespunzător, placa bacteriană și resturile alimentare se pot acumula în jurul brackeților, crescând riscul de rupere. De asemenea, utilizarea necorespunzătoare a periuței de dinți sau a aței dentare poate deteriora brackeții.

Unele probleme dentare, cum ar fi cariile dentare sau problemele gingivale, pot afecta și aparatul dentar și pot duce la ruperea brackeților. În plus, unele tratamente dentare, cum ar fi tratamentele de canal sau extracțiile dentare, pot afecta și structura dinților și aparatul dentar, crescând riscul de rupere a brackeților.

În concluzie, ruperea brackeților aparatelor dentare poate fi o problemă comună pentru persoanele care poartă astfel de dispozitive medicale. Alimentația, traumatismul fizic, igiena orală necorespunzătoare și problemele dentare pot fi cauze comune ale ruperii brackeților. Este important să se ia măsuri pentru a preveni aceste probleme, cum ar fi evitarea alimentelor dure sau lipicioase, protejarea aparatului dentar în timpul activităților sportive.

×

 

Salut!

Dr. Gabi Toma aici, cu ce te pot ajuta?

× Ne poți scrie direct pe WhatsApp.