Durata de viață a unui implant – Clinicile stomatologice DentNow

Durata de viață a unui implant

Durata de viață a unui implant dentar poate varia în funcție de mai mulți factori, iar estimarea exactă poate fi dificilă, deoarece fiecare pacient și situație sunt unice. Cu toate acestea, implanturile dentare pot să dureze mulți ani, chiar pe tot parcursul vieții, cu îngrijire adecvată și urmarea recomandărilor medicului dentist. Iată câțiva factori care pot influența durata de viață a unui implant dentar:

 1. Istoricul medical al pacientului:
  • Starea generală de sănătate a pacientului poate influența succesul implantului. Problemele de sănătate, cum ar fi diabetul sau boli sistemice, pot afecta procesul de vindecare și pot crește riscul de complicații.
 2. Igiena orală corespunzătoare:
  • O igienă orală riguroasă este esențială pentru menținerea sănătății implantului. Curățarea regulată și corectă a implantului și a dinților adiacenți este crucială pentru prevenirea problemelor gingivale și a infecțiilor.
 3. Evitarea obiceiurilor nesănătoase:
  • Fumatul și consumul excesiv de alcool pot afecta negativ durabilitatea implantului. Aceste obiceiuri pot încetini procesul de vindecare și pot crește riscul de complicații.
 4. Starea osoasă:
  • Densitatea și calitatea osului maxilar în zona implantului sunt importante. Un os sănătos și bine integrat contribuie la succesul implantului.
 5. Alegerea materialelor:
  • Materialele folosite pentru implanturi, cum ar fi titanul, sunt cunoscute pentru durabilitatea și compatibilitatea lor cu organismul. Alegerea unor materiale de calitate este importantă pentru succesul pe termen lung.
 6. Urmarea recomandărilor medicului dentist:
  • Respectarea instrucțiunilor post-operatorii și programarea vizitelor regulate la medicul dentist pentru verificări și întreținere contribuie la menținerea sănătății implantului.
 7. Activități care pot pune presiune asupra implantului:
  • Evitarea obiceiurilor care pun presiune asupra implantului, cum ar fi obiceiurile de mestecat obiecte tari sau obiceiurile parafuncționale (rosul unghiilor), este importantă pentru prevenirea fracturilor sau altor probleme.
×

 

Salut!

Dr. Gabi Toma aici, cu ce te pot ajuta?

× Ne poți scrie direct pe WhatsApp.