Ce se întâmplă dacă nu îmi pun aparat dentar? – Clinicile stomatologice DentNow

Ce se întâmplă dacă nu îmi pun aparat dentar?

Vezi dacă ai nevoie de aparat dentar la o consultație gratuită – programează-te AICI.

Dacă nu îți pui aparat dentar, pot apărea mai multe probleme legate de sănătatea dinților și a maxilarelor. Iată câteva dintre acestea:
Probleme de aliniere dentară: dacă nu îți pui aparat dentar, dinții tăi pot crește în poziții incorecte sau neregulate. Acest lucru poate duce la probleme de aliniere dentară, cum ar fi supraaglomerarea, diastemele sau încrucișarea dinților.
Probleme de masticație: dacă dinții tăi nu sunt aliniați corect, este posibil să întâmpini dificultăți în a mesteca alimentele. Acest lucru poate duce la o serie de probleme de sănătate, precum indigestia și refluxul gastroesofagian.
Probleme de vorbire: dacă dinții tăi nu sunt aliniați corect, este posibil să întâmpini dificultăți în pronunțarea anumitor sunete. Acest lucru poate duce la probleme de vorbire și poate afecta comunicarea cu ceilalți.
Probleme de igienă dentară: dinții care nu sunt aliniați corect pot fi mai dificil de curățat, ceea ce poate duce la probleme de igienă dentară, cum ar fi cariile și afecțiunile gingivale.
Probleme de estetică dentară: dinții care nu sunt aliniați corect pot afecta aspectul general al zâmbetului tău și pot duce la probleme de încredere în sine și de înțelegere socială. De asemenea, pot apărea probleme cu sensibilitatea dinților sau cu afectarea smalțului dinților.

Vezi dacă ai nevoie de aparat dentar la o consultație gratuită – programează-te AICI.

×

 

Salut!

Dr. Gabi Toma aici, cu ce te pot ajuta?

× Ne poți scrie direct pe WhatsApp.