Pașii urmați în folosirea ghidului chirurgical – Clinicile stomatologice DentNow

Pașii urmați în folosirea ghidului chirurgical

Inserarea unui implant dentar în osul maxilarului sau mandibulei este un proces chirurgical care necesită îndemânare și experiență din partea medicului dentist sau a chirurgului oral. Iată cum se realizează, în linii mari, inserarea unui implant dentar în os folosind ghidul chirurgical:

  1. Poziționarea ghidului pe arcada dentară: Înainte de procedura chirurgicală, ghidul este fixat cu precizie pe arcada dentară a pacientului, asigurându-se că este bine stabilit și că acoperă exact zona de inserare a implantului.
  2. Crearea orificiului pilot: Utilizând ghidul ca referință, medicul dentist va utiliza burghii speciale pentru a crea un orificiu pilot în osul maxilarului sau a mandibulei, care va ghida inserarea implantului într-o poziție precisă și sigură.
  3. Inserarea implantului: După crearea orificiului pilot, implantul dentar este introdus cu grijă în os, urmând instrucțiunile din ghidul chirurgical.
  4. Verificarea corectitudinii: În timpul procedurii de inserare a implantului, medicul dentist va verifica cu atenție poziția implantului pentru a se asigura că acesta este amplasat corect și în unghiul potrivit pentru susținerea coroanei dentare ulterioare.
  5. Închiderea gingiei și perioada de vindecare: După inserarea implantului, gingia este închisă cu atenție, iar pacientul va avea o perioadă de vindecare în care implantul se va integra cu osul.

Utilizarea ghidului chirurgical stomatologic oferă multiple avantaje, inclusiv reducerea duratei intervenției chirurgicale, minimizarea disconfortului și a inflamației postoperatorii, precum și o recuperare mai rapidă pentru pacient. De asemenea, ajută la protejarea structurilor anatomice delicate, precum nervii și sinusurile, asigurând astfel siguranța pacientului în timpul intervenției chirurgicale.

×

 

Salut!

Dr. Gabi Toma aici, cu ce te pot ajuta?

× Ne poți scrie direct pe WhatsApp.