Prevenirea sângerărilor gingivale – Clinicile stomatologice DentNow

Prevenirea sângerărilor gingivale

Sângerarea gingivală este o problemă comună a sănătății orale care afectează mulți oameni din întreaga lume. Această afecțiune se manifestă prin sângerarea gingiilor în timpul periajului dentar sau în momentele în care se folosește ața dentar. Sângerarea gingivală poate fi un semn al unor afecțiuni mai grave ale cavității bucale, precum gingivita sau boala parodontală.

Cauzele sângerării gingivale:

Cauzele sângerării gingivale pot fi multiple. Printre cele mai comune se numără igiena orală deficitară, placa bacteriană și inflamația gingiilor. Dacă nu se realizează o igienă orală adecvată, placa bacteriană se acumulează pe suprafața dinților și în jurul gingiilor, iritând țesuturile gingivale și cauzând inflamație. Această inflamație poate duce la sângerarea gingiilor în timpul periajului dentar sau a folosirii aței dentare. Alte cauze ale sângerării gingivale pot include utilizarea necorespunzătoare a periuței de dinți, utilizarea agresivă a aței dentare, lipsa unor nutrienți esențiali în alimentație sau anumite afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul sau afecțiunile sistemice.

Modalități de prevenire a sângerării gingivale:

Prevenirea sângerării gingivale implică adoptarea unui regim riguros de igienă orală și menținerea unei sănătăți generale bune. În primul rând, este important să periați dinții de cel puțin două ori pe zi, timp de cel puțin două minute, folosind o tehnică corectă de periaj. Utilizați o periuță de dinți cu peri moi și înlocuiți-o la fiecare 3 luni sau imediat după ce observați că peri sunt îndoiți sau uzați. De asemenea, nu neglijați folosirea aței dentare în fiecare zi, pentru a îndepărta placa bacteriană și resturile alimentare dintre dinți. O alimentație echilibrată și bogată în nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina C, poate ajuta, de asemenea, la menținerea sănătății gingiilor.

×

 

Salut!

Dr. Gabi Toma aici, cu ce te pot ajuta?

× Ne poți scrie direct pe WhatsApp.