Riscuri ale inserării implantului dentar – Clinicile stomatologice DentNow

Riscuri ale inserării implantului dentar

Deși implanturile dentare sunt considerate, în general, proceduri sigure și de succes, există unele riscuri și complicații asociate inserării acestora. Este important să discutați cu medicul dentist despre potențialele riscuri înainte de a decide să efectuați procedura. Iată câteva dintre riscurile posibile ale inserării implantului dentar:

 1. Infecții:
  • Ca orice procedură chirurgicală, există un risc de infecție. Este important să se respecte instrucțiunile post-operatorii privind igiena orală și să se monitorizeze orice semn de infecție, cum ar fi umflături, durere excesivă sau roșeață.
 2. Probleme legate de osul maxilar:
  • Dacă osul maxilar nu este suficient de dens sau de sănătos, acest lucru poate afecta succesul implantului. Uneori, poate fi necesară o procedură suplimentară, cum ar fi adiția de os sau un transplant de os.
 3. Probleme de integrare a implantului:
  • În unele cazuri, implantul poate să nu se integreze corespunzător în os, un fenomen cunoscut sub numele de eșec de osteointegrare. Acest lucru poate fi cauzat de diverse factori, cum ar fi fumatul, diabetul sau boala parodontală.
 4. Durere și disconfort:
  • Este normal să existe o anumită durere și disconfort în perioada post-operatorie, dar în unele cazuri aceasta poate persista sau poate apărea durere cronică în zona implantului.
 5. Sângerare excesivă:
  • În rare cazuri, poate să apară sângerare excesivă în timpul sau după procedură. Este important să se controleze și să se monitorizeze sângerarea, iar orice sângerare persistentă ar trebui să fie adusă la cunoștința medicului dentist.
 6. Lezarea nervilor sau a structurilor adiacente:
  • În timpul inserării implantului, există riscul de lezare a nervilor sau a altor structuri adiacente, ceea ce poate duce la senzații de furnicături, amorțeală sau alte probleme.
 7. Reacții alergice:
  • În cazuri rare, pacienții pot dezvolta reacții alergice la materialele utilizate pentru implanturi, cum ar fi titanul. Este important să se discute despre eventualele alergii sau sensibilități înainte de a alege materialele pentru implant.

Dacă ai vreo nelămurire, adresează-ne o întrebare pe WhatsApp accesând www.dentnow.ro sau dă click AICI.

×

 

Salut!

Dr. Gabi Toma aici, cu ce te pot ajuta?

× Ne poți scrie direct pe WhatsApp.