Substanțele care acționează asupra dinților atunci când se face albire în cabinetul stomatologic – Clinicile stomatologice DentNow

Substanțele care acționează asupra dinților atunci când se face albire în cabinetul stomatologic

Albirea dinților în cabinetul stomatologic este o procedură populară pentru a obține un zâmbet strălucitor și mai alb. Procedura implică utilizarea unor substanțe chimice puternice care acționează asupra suprafeței dinților pentru a îndepărta petele și decolorările.

Perioxidul de carbamidă sau peroxidul de hidrogen sunt cele două substanțe principale utilizate în albirea dinților în cabinetul stomatologic. Aceste substanțe sunt folosite sub formă de gel și aplicate pe suprafața dinților. În timpul procesului de albire, substanțele acționează asupra smalțului și dentinei, îndepărtând petele și decolorările.


În timpul procesului de albire în cabinetul stomatologic, se poate utiliza și o lampă specială sau laser pentru a activa substanțele de albire și pentru a accelera procesul de albire. Aceste lampi pot fi de tipul LED sau UV, iar utilizarea lor poate reduce timpul necesar pentru a obține un zâmbet mai alb. În plus, în timpul procedurii de albire a dinților, se poate utiliza și un agent de protecție pentru gingii pentru a preveni iritarea gingiilor. Acest agent este de obicei sub formă de gel și este aplicat înainte de începerea procedurii de albire pentru a proteja gingiile.


Substanțele utilizate în albirea dinților în cabinetul stomatologic pot avea unele efecte secundare, cum ar fi sensibilitatea dentară și iritația gingiilor. De aceea, este important să se discute cu dentistul despre posibilele efecte secundare și să se ia în considerare alternativele de albire a dinților în cazul în care se întâmpină probleme.


În general, albirea dinților în cabinetul stomatologic poate fi o opțiune sigură și eficientă pentru a obține un zâmbet mai alb și strălucitor. Cu toate acestea, este important să se ia în considerare și alte opțiuni, cum ar fi albirea dentară acasă sau utilizarea unor produse de albire a dinților disponibile comercial. În plus, este important să se acorde o atenție deosebită igienei dentare pentru a menține un zâmbet sănătos și strălucitor după procedura de albire.

×

 

Salut!

Dr. Gabi Toma aici, cu ce te pot ajuta?

× Ne poți scrie direct pe WhatsApp.