Tipuri de aparate dentare – Clinicile stomatologice DentNow

Tipuri de aparate dentare

Un zâmbet strălucitor și o dantură sănătoasă sunt esențiale pentru o bună stare de sănătate orală și o încredere crescută în sine. Aparatele dentare reprezintă o soluție eficientă pentru corectarea problemelor dentare și alinerea dinților, indiferent de vârsta sau necesitățile individuale. Printre tipurile de aparate dentare, se numără:

  1. Aparate dentare metalice tradiționale: Aparatele dentare metalice sunt cel mai cunoscut și tradițional tip de aparat dentar utilizat în ortodonție. Acestea constau în bretele din oțel inoxidabil, care sunt fixate pe dinți cu ajutorul unor benzi adezive sau adezivi speciali. Sârmele și arcurile de metal sunt utilizate pentru a exercita presiune asupra dinților și a-i deplasa treptat în poziția corectă. Aparatele dentare metalice sunt eficiente și pot fi ajustate periodic pentru a obține rezultate optime.
  2. Aparate dentare ceramice: Pentru persoanele care doresc o opțiune mai discretă, aparatele dentare ceramice reprezintă o alternativă populară. Acestea sunt similare aparatelor metalice, dar utilizază bretele ceramice sau din porțelan care se potrivesc mai bine cu culoarea dinților, făcându-le mai puțin vizibile. Aparatele dentare ceramice sunt rezistente la decolorare și oferă un aspect estetic mai plăcut, fără a compromite eficiența tratamentului ortodontic.
  3. Aparate dentare invizibile: Un alt tip revoluționar de aparat dentar este reprezentat de cele invizibile, cum ar fi cele din sistemul Invisalign®. Acestea sunt o alegere populară pentru adulți și adolescenți datorită aspectului lor nevizibil și a confortului sporit. Aparatele dentare invizibile constau într-o serie de aliniatoare transparente, fabricate din material plastic medical de înaltă calitate. Aceste aliniatoare sunt personalizate și trebuie înlocuite la fiecare câteva săptămâni pentru a asigura alinierea progresivă a dinților.
  4. Aparate dentare lingvale: Dacă preferați o opțiune invizibilă și mai puțin obișnuită, puteți opta pentru aparatele dentare lingvale. Acestea sunt similare aparatelor metalice tradiționale, cu excepția faptului că sunt montate pe partea interioară a dinților, în spatele lor. Aparatele dentare lingvale oferă o soluție invizibilă completă, deoarece nu sunt vizibile în timpul vorbirii sau zâmbetului. Cu toate acestea, acestea pot fi mai dificil de curățat și de menținut.
  5. Aparate dentare mobile: Pentru unii pacienți, aparatele dentare mobile pot fi o opțiune mai potrivită. Acestea constau într-un dispozitiv detașabil, cunoscut sub numele de aparat dentar mobil sau aparat dentar cu arc. Aparatul dentar mobil poate fi îndepărtat și plasat în gură în funcție de necesități și este adesea folosit în cazul corectării problemelor dentare minore sau în tratamentele ortopedice.

Indiferent de necesitățile și preferințele individuale, există o varietate de opțiuni disponibile în materie de aparate dentare. Fie că optați pentru aparate dentare metalice tradiționale, aparate dentare ceramice discrete, aparate dentare invizibile, aparate dentare lingvale sau aparate dentare mobile, consultarea cu un ortodont vă va ajuta să alegeți cea mai bună soluție pentru a obține un zâmbet perfect și o sănătate orală optimă. Nu ezitați să solicitați o evaluare ortodontică și să începeți călătoria către un zâmbet frumos și sănătos.

×

 

Salut!

Dr. Gabi Toma aici, cu ce te pot ajuta?

× Ne poți scrie direct pe WhatsApp.