URMĂRILE EXTRACȚIEI DENTARE ASUPRA ȚESUTURILOR ÎNVECINATE: – Clinicile stomatologice DentNow

URMĂRILE EXTRACȚIEI DENTARE ASUPRA ȚESUTURILOR ÎNVECINATE:

Extracția dentară este un procedeu chirurgical în care un dinte este îndepărtat din maxilar sau mandibulă. Această procedură poate avea urmări asupra țesuturilor învecinate. Iată câteva dintre principalele efecte ale extracției dentare asupra țesuturilor învecinate:

  1. Țesutul gingival (gingia): În timpul extracției dentare, țesutul gingival care înconjoară dintelui este tăiat sau separat pentru a permite accesul la dinte. După extracție, acest țesut gingival este suturat pentru a permite vindecarea. De obicei, gingia se vindecă în câteva săptămâni, dar pot apărea temporar umflături, sensibilitate și sângerări ușoare.
  2. Osul alveolar (osul care susține dinte): După extracție, osul alveolar începe un proces de remodelare. În absența stimulării de la rădăcina dintelui, osul poate începe să se resoarbă sau să se subțieze în zona respectivă. Acest proces poate avea un impact asupra esteticii feței și a structurii osoase în acea zonă.
  3. Vecinătatea dintelui: În timpul extracției, dinții vecini pot fi expuși unor forțe și presiuni. Acest lucru poate afecta temporar dinții vecini sau ligamentele lor. Cu toate acestea, de obicei, aceste efecte sunt minime și trec rapid.
  4. Sângerarea postextracțională: Este normal să se observe o ușoară sângerare în primele câteva ore după extracție, dar aceasta ar trebui să se oprească în cele din urmă. Cu toate acestea, în unele cazuri, sângerarea poate fi mai persistentă sau mai severă. După extracție, dentistul va plasa de obicei o compresă sterilă de tifon sau o bucată de gheață în zona afectată. În timp ce mușcați ușor pe această compresă, aceasta poate ajuta la stoparea sângerării. Păstrați această presiune timp de aproximativ 30 de minute.
  5. Senzația de durere și disconfort: După extracție, pacienții pot experimenta durere și disconfort în zona în care a fost îndepărtat dinte, precum și în jurul ei. Aceste simptome sunt normale în primele zile după procedură și pot fi gestionate cu medicamente prescrise de dentist sau cu recomandările acestuia privind îngrijirea post-operatorie.

Este esențial să urmați cu strictețe instrucțiunile și sfaturile oferite de dentistul dumneavoastră pentru a asigura o recuperare sănătoasă și fără complicații. Dacă observați orice simptome anormale sau persistente, nu ezitați să ne apelați.

×

 

Salut!

Dr. Gabi Toma aici, cu ce te pot ajuta?

× Ne poți scrie direct pe WhatsApp.