Igienizarea Guided Biofilm Therapy – Clinicile stomatologice DentNow

Igienizarea Guided Biofilm Therapy

EVALUARE, EVIDENȚIERE, DISCUȚIE

Primele etape

În primă fază, ne uităm analizăm situația dentară și parodontală a pacientului. Consultația în cadrul clinicii DentNow implică patru etape importante pe care le poți vedea aici: www.dentnow.ro/consultatie-dentnow

Ulterior, evidențiem bacteriile de pe dinți cu ajutorul revelatorului de placă. Astfel, bacteriile sunt colorate în mov sau albastru. 

Se analizează zonele încărcate bacterian împreună cu pacientul și se acordă sfaturi de igienă orală.

AIRFLOW, PERIOFLOW

Curățarea efectivă

Începem igienizarea propriu-zisă cu airflowul – un dispozitiv pe bază de pulbere fină și apă care îndepărtează eficient bacteriile. Este atât de fină pulberea, că poate fi aplicată și pe obraji sau limbă.

În cazul în care pacientul are afectare parodontală (adică a suportului de susținere a dintelui), continuăm cu Perioflow, un dispozitiv tot pe bază de apă și pulemere care este introdus în jurul dintelui.

DETARTRAJ

ÎNDEPĂRTAREA TATRULUI RESTANT

Dacă există tartru pe dinte care nu a fost îndepărtat cu ajutorul airflow-ului, continuăm cu partea de detartraj cu ajutorul unui dispozitiv cu anse speciale. 

În procedura clasică, detartrajul se face prima dată, însă mecanismul de acțiune este de tăiere, mult mai invaziv decât la airflow (de aceea noi realizăm airflow-ul prima dată, ca să evităm/limităm folosirea ansei de detartraj).

VERIFICARE ȘI URMĂTOAREA PROGRAMARE

Ne asigur

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

×

 

Salut!

Dr. Gabi Toma aici, cu ce te pot ajuta?

× Ne poți scrie direct pe WhatsApp.